Morris Ketchum Jessup

14.01.2013 22:57

Morris Ketchum Jessup byl americký astrofyzik, který se ve 30. letech 20. století rozhodl hlouběji zkoumat fenomén UFO potom, co na výpravě po Jižní Americe nacházel krátery, o nichž si myslel, že jsou způsobeny právě spadlímy stroji mimozemského původu. 

    Poté, co o tom napsal knihu "The Case For The UFO" se mu ozval podivný muž, který mu poslal dopis. Ten muž se jmenoval Carlos Miguel Allende (používal i podobné odvary tohoto jména, jako Carl M. Allen). V dopise od Allendeho stálo například: "Vaše naléhání na veřejnost. aby tato vyvýjela tlak na správná a patřičná politická místa kvůli vydání zákona přikazujícího důkladný průzkum Einsteinovy jednotné teorie pole (1925-1927), je naprosto ZBYTEČNÉ. Snad vás bude zajímat, že ten dobrák doktor Einstein nestáhl dílo kvůli matematickým, nýbrž hlavně humanitním důvodům." (........)

    Allende mu dále popsal celý proces experimentu a taky následky, které postihly muže na palubě a pronásledovaly je zbytek jejich bídných životů. Všichni co přežili a záhadně nezmizely nebo nezůstali zapuštěni do konstrukce loďi (ano, čtete dobře) se zbláznili a nadále podléhali jakémusi pocitu "vznášení", jak sami popisují. Není to nic příjemného a pokud k dotyčnému nepřispěchá někdo z kamarádů na palubě, tak "zamrzne". Cituji dopis od Allena: "Jestliže někdo zamrzne, jeho pozici pečlivě označí a pak vypnou mag. pole. Všichni, s vyjímkou zmrazeného, mají SUBJEKTIVNÍ POCIT, že se opět nachází v normálním stavu a ve svém hmotném těle. Pak musí jeden ze členů posádky dojít k místu, kde najde tvář nebo jinou část těla, která není skrytá v uniformě. Někdy trvá hledání jen hodinu či dvě, jindy ale celou noc a den. Jednou to trvalo šest měsíců, než se jednoho muže podařilo rozmrazit! Toto zamrznutí NEBYLO PODMÍNĚNO PSYCHOLOGICKY. Je to výsledek hyperpole, jež se vytváří v poli těla, zatímco "škvařící'" pole je zapnuté, a to důkladně NEBO u nějakého starého praktika." (....)

    Mohl bych dlouho pokračovat, ale to snad ke stručnému popisu "zamrznutí" stačí. Stále je šokující, že story, který pro mne ještě nedávno byl pohádkou, je pravdivý. 

 

(zdroj: Filadelfský experiment - Oliver Gerchitz; internet)