McDonald's vám přeje dobrou chuť!

20.04.2013 11:38

ronald-mcdonald-vomiting

 

McDonald's je velkým terčem kritiky už delší dobu. V roce 2011 ho Subway převálcoval a McDonald's utrpěl velký propad. Od té doby se jeho nabídka rozšířila o řadu velmi pochybných kousků. "Zákazníkům poskytujeme vetší množství na výběr a menu jsme celkově hodně rozšířili. Teď jsou na produktech i nutriční hodnoty, takže si každý může vybrat." 

     No jo, nutriční hodnoty jsou jedna věc a složení výrobku druhá věc že ano :-) !!!

Tady je pár momentů z historie a současnosti, kterými se "mekáč" moc nechlubí:

 

1. Dluhy na mzdách zaměstnanců za posledních 10 let stouply na dvojnásobek! Projevuje se to na stávkách zaměstnanců a taky z určité části na zhoršení kvality už tak nekvalitního jídla při jeho přípravě.

 

2.  Jeho marketingovým cílem jsou děti, za co sklízí taky hodně kritiky. Podporuje to tzv. Happy Meal a to, že každý rok McD vyprodukuje asi 1,5 miliardy hraček! Děti jsou pak obézní, nesportují, sedí u televize....film ohledně tohoto s názvem Super Size Me s cz titulky shlédněte zde: www.youtube.com/watch?v=pmYr7Ubs5MU

 

3. Kácení pralesů. Tak znělo obviněni vůči společnosti, jelikož kupují sojové boby pro svá kuřata z plantáží, které vznikly právě místo pralesů. 

 

4. Pokles zisku

 

5. Zaměstnanci dostávali méně, než minimální mzdu a pracovali v nedostačujících podmínkách

 

6. V Číně řetězec prodával prošlé kuře, které mohlo způsobit nepříjemná onemocnění

 

 

(zdroj: worldtruth.tv)