Pentagon vyvíjí roboty s mozkem!

12.04.2013 17:21

Pentagonem založený tým vědců zkonstruoval stroj, který funguje jako lidský mozek a umožnil by robotům myslet nezávisle a jednat automaticky. Výzkumníci DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) vytvořili zařízení, které "vypadá a" myslí "jako lidský mozek," řekl James K. Gimzewski, profesor chemie na University of California, Los Angeles. Tento program se nazývá "fyzická inteligence", a je schopen, aniž by byl naprogramován jako tradiční robot, provádět akce podobně jako u lidí, takže je první ztělesnění robota, který může provádět "skutečně nezávisle", aniž by vstup člověka.

 

 

 

Co odlišuje tento nový přístroj na rozdíl od všech ostatních, je, že má v nano měřítku propojené dráty, které nahrazují miliardy propojení, jako má lidský mozek, a je schopen si pamatovat informace, píše Sandra I. Erwin. Každé spojení je syntetická synapse. Synapse je to, co umožňuje neuronu předat elektrické nebo chemické signály do jiné buňky. Vzhledem k tomu je jeho struktura je tak složitá, že většina projektů umělé inteligence dosud nebylo schopno replikovat člověka tak přesně. 
Tato technologie umožní složité operace letounům, které nepotřebují lidskou obsluhu, a strojům, které by byly schopny se učit a procházet terénem zcela z vlastní vůle.
 
Náš názor: Máme tu další pokrok vědy kupředu umělé inteligenci. Úžasné. Ohromující. Ano ano... Ale nemělo by to být spíše strašákem vzhledem k tomu, kdo tyto technologie vyvýjí a kdo je později použije? Ale teď hlavní otázka: Na co přesně budou použit? Je jasné, že napřed půjdou (jestli už tedy dávno nejsou) do Sýrie, Íránu atd. Jenže co, až se lidé vzbouří, protože konečně všem dojde, že USA je ten terorista? Potom se obávám toho, že budou nasazeni proti nám samotným k potlačení revoluce. Jenže minule jsme tu měli: "Náš robot je rychlejší než nejrychlejší člověk." Aha...tak jak před něčím takovým utečete, když neujedete autem, kde vás rozpráší drony z oblohy? No všechno má své plusy i mínusy.
 
 
 
(zdroj: infowars.com)