Tajemné deltaplány aneb UFO v ČR!

04.04.2013 18:41

 

„Dělali jsme s dětmi ve dvoře táborák. Napřed se objevilo na poli za chalupou jedno světlo. Domnívali jsme se, že jde někdo s baterkou, protože světlo se pohybovalo. Ale pak jsme si uvědomili, že by baterka nemohla tak jasně svítit a mít tak velký průměr. Tipovali jsme to i na světla traktoru, protože světelné body byly najednou dva. Ale traktor to být nemohl, protože se světla pohybovala nahoru a dolů a zhasínala. Od jednoho, které se sneslo, byl vidět kužel, který osvětloval pole. Švagr s bratrem vylezli na střechu. To už viděli světla tři. Napřed kluci vysílali baterkou morseovku, ale nic zvláštního se nedělo. Za chvíli se dala světla do pohybu. Jedno vpředu, dvě dalši za ním v podobě trojúhelníku. Rozletěla se přímo ke mně. Po pravdě řečeno, vyděsila jsem se, protože mi pripadalo, že budou každou chvíli u mně. Utekla jsem za ostatními. Když jsme se vrátili, světla už zmizela…“

Tahle událost se odehrála v roce 1976 v Radkově u Moravské Třebové. O dva roky později startuje z žateckého letiště vojenský letoun L-29 Delfín aby identifikoval neznámý cíl, zachycený radiolokátory nad západními Čechami. Osádka letounu v udaném prostoru nalézá formaci několika žlutých a červených světel v tvaru sevřeného V pohybující se asi ve čtyřsetmetrové výšce. Podivný bumerang ohromných rozměrů se náhle obrátil proti letounu a ten se raději odpoutal.  „Bylo to šest světel pohromadě – tři a tři. Když formace zatáčela, světla se intenzivně rozsvítila a jakoby šla proti nám. Vzdálenosti mezi nimi byly naprosto stejné, jako kdyby to byl jeden cíl,“ popisoval později jeden z pilotů setkání s neznámým objektem.

Později, v roce 1992, jako by se s podobnými případy v Čechách roztrhl pytel. 8.září prolétl takový objekt nad Chebem. Zpočátku vypadal jako normální letoun jdoucí na přistání s rozsvíceným přistávacím reflektorem. Po chvíli ovšem užaslí obyvatelé Chebu spatřili nad hlavami podivný namodrale lesklý bumerang se dvěma velkými, kulatými světly na spodní části „křídel“. Světla pulsovala zelenou a červenou barvou, ve „špici“ měl objekt silný reflektor namířený dopředu a cellý povrch objektu tlumeně fosforeskoval, vypadalo to prý jako namodrala metalíza. Objekt musel být buď nesmírně veliký, nebo letěl velmi nízko, přičemž nebylo slyšet vůbec nic – žádný zvuk motoru, žádný svist, prostě ticho. Tentýž objekt byl pravděpodobně spatřen i nad křivoklátskými lesy, tady je zajímavé, že svědkové popisují, jak objekt nejprve visel na jednom místě po dobu 20 až 30 minut a pak se teprve dal do pohybu.

 

 

 

 

 

kresba objektu  z 8.9.1992 nad Chebem

 

 

29. srpna oblétával podivný objekt chatovou osadu Károv u Prahy. Neznámý objekt tvaru deltaplánu se nehlučně pohyboval  v noční tmě a osvětloval terén pod sebou kuželem namodralého světla. O měsíc později prolétl stejný objekt nad pražskou čtvrtí Prosek a způsobil dokonce zarušení televizního signálu šumem.

V létě roku 1992 se podobný typ objektu objevuje nad Dvorem Králové ve východních Čechách. Opakovaná pozorování tohoto objektu umožnila stanovit jeho charakteristické vlastnosti:

-          vždy jde o noční lety trojúhelníkovitého objektu lemovaného bílými i barevnými světly

-          z  okrajových částí objektu někdy vycházejí krátké, velmi ostré až oslnivé záblesky bílého světla, přičemž interval těchto záblesků je přímo úměrný rychlosti a manévrům objektu

-          objekt se zdá být lehce zahalen jakýmsi oparem nebo stříbřitou září

-          pozice či náklon objektu neodpovídají letovým manévrům, tak jak bychom to čekali u běžného letadla

-          let nebývá plynulý, na rozdíl od běžných letadeel tento objekt dokáže „viset“ na místě po desítky minut někdy se pohybuje trhavými poskoky

-          naprosto nehlučný let

 

15.6.1993 Dvůr Králové nad Labem

 

K dalšímu zajímavému případu došlo 12. října 1997 v Jetřichově na Broumovsku.  Objekt, který spatřil noční hlídač, visel kousek nad stromy na jednom místě. Trojúhelníkovité těleso mělo v rozích několik rychle pulsujících „špinavě“ červených světel a na jeho bocích přebíhaly velmi silné bílé záblesky jakoby od fotoblesku. Po chvíli se objekt začal pohybovat kupředu podivným cukavým letem. Pak nabral rychlost a v plynulé zatáčce zmizel za kopcem. Také v tomto případě nebyl zaznamenán absolutně žádný hluk.

 

Objekt, pozorovaný v Čechách nad Jetřichovem dne 12.10.1997…

 

Mnohokrát si kladli tuto otázku i badatelé projektu Záře: nejde o nějakou neznámou vojenskou techniku? Na tuto otázku nelze jednoznačně odpovědět. Naše armáda v těchto případech většinou není příliš sdílná. Obvykle dostáváme ujištění, že armádní prostředky v kritickou dobu nezachytily nic neobvyklého. Také je třeba si uvědomit, že tato pozorování se nemusí odehrávat ve velkých výškách a viditelnost radiolokátorů v členitějším terénu obvykle začíná na několika stovkách metrů, někdy až na dvou kilometrech výšky. Pak je třeba také vzít v úvahu, že chování a schopnosti pozorovaných objektů značně přesahují možnosti soudobé techniky, dokonce i té, o které předpokládáme, že by mohla přijít v příští generaci… V každém případě zůstávají podivné deltaplány jednou z nejtajemnějších kategorií UFO.

 

(zdroj: www.projektzare.cz)

 

<a href="https://www.cashfiesta.com/php/join.php?pid=40210992" target="_blank"><img src="https://images.cashfiesta.com/b/banner_5_468x60.gif" width=486 height=60 border=0 alt="Free money making opportunity. Join Cashfiesta.com and earn cash." /></a>