UFO v Bracebridge v Kanadě

15.01.2013 15:53

7. října 1975 zazvonil pozdě večer Robertu Suffernovi z Bracebridge v provincii Ontario telefon. Volala mu sestra, která uviděla světlo, vycházející ze stodoly na její zahradě. Bála se a volala Robertovi, aby rychle přijel. Robert neváhal a sedla do auta. Když už byl ale skoro na místě, spatřil před sebou na cestě v průměru asi čtyřmetrový obejkt, který vypadal jako talíř. Robert později v interview pro Toronto Sun řekl: "Ta věc stála na cestě přímo přede mnou, vypadala jako opuštěná. Ještě jsem ani nezastavil, když se to zvedlo kolmo od země a zmizelo na obloze."

     Tím to ale neskončilo. Když Suffern vůz otočil a chtěl odjet domů, najednou stála přímo před jeho vozem podivná postava. Popsal ji jako vysokou asi 120cm, humanoidní a s velmi širkovými rameny. Nedokázal rozpoznat detaily, protože tento alien měl na sobě šedostříbrnou kombinézu a přilbu! Jako v nějakém filmu! Suffern se těsně vyhnul srážce a pak sledoval jak se tvor bez jakékoliv námahy přehoupl jednou rukov přes plot a zmizel v poli, jako by nic nevážil.

     Suffernovi to stačilo, byl vyděšený k smrti. Následující dny a týdny byly utrpení. Suffernovi nedostali od médií a lidí z různých skupin pokoj. O šest měsíců později, v roce 1976, ověřovali dva muži, filmař a vyšetřovatel, zprávy o UFO v Kanadě. Chtěli materiál pro dokument UFO - The Canadian Perspective. Jméno onoho vyšetřovatele bylo Harry Tokarz, který pracoval pro organizaci CUFORN (výzkum fenoménu UFO). Muži si po dlouhém naléhání a mnoha příslibech domluvili interview, které nakonec trvalo pět hodin! Již v úvodu si tazatelé všimli, že Robert a jeho žena byli přesvědčeni, že ví o UFO všechno. Téma je nijak nevzrušovalo. Dále si muži také všimli, že se dozvídají informace, o kterých manželé s nikým předtím nemluvili a to se vynořili náhodou, díky "přeřeknutí" paní Suffernové. Harry Tokarz sepsal o celém rozhovoru zprávu a otiskl ji v časopise The Pulse Analyser v roce 1977, vydávaném právě společností CUFORN. Tady je část zprávy:

     Když už jsme byli obeznámeni se skutečnou situací, Suffern postupně překonával nedůvěru a mluvil s námi stále otevřeněji. Zprvu opatrně, pak ale naléhavě a důrazně hovořil o tom, co mu leželo na srdci. Bylo zřejmé, že ho náš opravdový zájem těší, a čím méně jsme na něj dotírali otázkami, tím více mluvil sám od sebe. Dvanáctého prosince 1975, v době, kdy se situace Suffernových začala konečně uklidňovat, zastavil před jejich domem policejní vůz. Vystoupili z něj tři muži. Všichni měli bezvadné uniformy a prokázali se doporučujícími listinami nejvyšších úřadů. Šlo o vysoké důstojníky kanadské armády a Pentagonu. Suffern tvrfí, že ti pánové mu zodpověděli všechny otázky, které jim položil. Prý "vyložili karty na stůl" a otevřeně mu řekli odkud, co a proč. Také mu řekli, že americká i kanadská vláda o UFO ví a od roku 1943 s "cizími bytostmi" spolupracují! 

     A jako kdyby toho nebylo sost, přihodili vojenští "vševědi" omluvu za incident z října předešlého roku. Prý došlo k nehodě. Suffer vyjádřil domněnku, že se zřejmě jednalo o nějaký tajný projekt armády. Ne, vysvětlili mu důstojníci, šlo o UFO, které mělo poruchu, takže bylo donuceno přistát na louce za domem jeho sestry. Posádku tvořili cizí bytosti. Paní Suffernová tomu nechtěla věřit, ale jeden z návštěvníků ji přesvědčil, když ji řekl přesně na minutu čas nouzového přistání. A to byl detail, který znali jen Suffernovi a do té doby ho nikomu nesdělili! Ve skutečnosti spatřili UFO ještě dvakrát, ale vědomost těchto zážitků si nechali jen pro sebe, jenže páni v uniformách věděli i o těchto návštěvách a znali znovu přesné časy. Několikrát opakovali, že k přistání UFO došlo v rámci nehody, která se nkdy neměla stát a popsali posádku jako "humanoidní".

     K prvnímu kontaktu mezi lidmi a těmito tvory mělo dojít v roce 1943 v souvislosti s "Filadelfským experimentem"! Od té doby dostává americká armáda zprávy o pohybu cizích bytostí na Zemi.

     Suffern trval na tom, že tito tři muži v uniformách mu zodpověděli na všechny otázky, týkající se UFO k jeho naprosté spokojenosti. Předtím měl možnost hovořit s řadou civilních vyšetřovatelů, kteří mu položili alternativní hypotézy. Někteří z nich, se pravdě dost přiblížili, říka Suffern, nikdo však nebyl tak konkrétní a přesný jako tito vysocí důstojníci kanadské a americké armády.

     Kritickým bodem Suffernova zážitku s UFO byl okamžik, kdy málem přejel bytost ve stříbrošedém skafandru. Pokud by došlo ke skutečnému fyzickému kontaktu, mohlo to mít nedozírné následky. Avšak Suffern naštěstí duchapřítomně zareagoval a tím zabránil nejhoršímu. Možná to byl právě důvod, proč ho navštívili vysocí důstojníci a otevřeně mu řekli vše, co chtěl o UFO vědět.

     Suffernovi několkrát opakovali a stále trvali na tom, že vojáci jim bez sebemenšího zaváhání a s obdivuhodnou precizností zodpověděli veškeré dotazy. Robert Suffern prohlašuje, že zná identitu oněch mužů a mohl by bezpečně prokázat, že nejde o žádné podvodníky. Odmítá podezření, že byl k mlčenlivosti o podrobnostech přinucen kanadskou tajnou službou. Jeho jediným motivem prý jsou "morální důvody". Chce prostě splnit svoji část dohody a jednat v souladu s "přáním vlády".

 

(zdroj: Oliver Gerchitz - Filadelfský experiment)