Zastrašující fakta o popcornu

16.04.2013 20:49

V USA je popcorn oblíbenou pochoutkou a každý "amík" ho sní asi 54 litrů ročně! Ačkoliv se popcorn zdá jako zdravá svačinka, může pěkně zavařit vašemu tělu a to rakovinotvornými látkami. Zvažte tuto informaci před rozbalením dalšího balení popcornu vedle z večerky.

 

1. PFOA 

Výrobci sáčků na popcorn je napouští látkou, která při procesu v mikrovlnné troubě mění strukturu na látku PFOA. PFOA je oficiálně označena za vysoce karcinogenní. 

 

2. Diacetyl

Diacetyl se používá na přivození máslové příchuti. Aby jste se mu vyhnuli, otevírejte sáček daleko od obličeje (nebo nejezte popcorn!!!!), popřípadě zapněte digestoř. Diacetyl není zase tak silný, museli byste ho nasávat tak 5 let a 4x denně.

 

3. Popáleniny a zuby

Popcorn se vytahuje z mikrovlnky ve vysoké teplotě a páry vás mohou nepříjemně popálit. No co víc, na spod vždy zůstane nějaká ta mrška "unpopped" a každý z nás asi ví, že se na tom dají pekně poškádlit zuby.

 

4. Tuk, sůl a kalorie

Jeden balíček popcornu obsahuje asi 24 gramů tuku, až 600 miligrmů soli a až 600 kalorií. Abyste to dostali z těla, budete si muset dát za trest pár kilometrů někde lesem, posilovnu a něco na detoxikaci těla. 

 

No tak zvažte to přece, není lepší jíst zdravě? Určitě většina z vás tak jí a to mě těší. Nepodporujte tyto plody americké snahy draze prodat co největší hnus co nejvíce lidem. Choďte pravidelně běhat, zacvčte si (stačí doma, fitko nepotřebujete) a vyhněte se látkám, které vaše tělo jen zatěžují. Nejlépe sportujte a dávejte pozor na jídlo. Je to vaše zdraví :-)

 

 

 

(zdroj: worldtruth.tv)

Diskusní téma: Zastrašující fakta o popcornu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek